Peygamber Efendimizi (s.a.v) Ziyaret

Peygamber Efendimizi (s.a.v) Ziyaret

Medine’ye gelen hacılar otele yerleştikten sonra büyük bir heyecanla Peygamber Efendimiz’i selamlamaya giderler. Hz. Peygamberi ziyarete giden kişi; mümkünse gusül abdesti alıp, güzelce temizlenip, kokulandıktan sonra ziyarete gitmelidir. Hac yolcusu; birazdan O’nun (s.a.v) huzuruna varacağını düşünerek; edep ve huşu içinde adımlarını atar. Her adımda sevgililer sevgilisine daha da yaklaştığını hisseder. Salat-ü selam okuyarak mescide yaklaşır. Hz. Peygamber’in (s.a.v) saadetli başı hizasına gelerek yüzünü O’na doğru çevirir. İşte şimdi alemlere rahmet olarak gönderilen Kainatın Efendisi Hz. Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem’in huzurundadır.

Büyük bir edeple: “Es-Selamu aleyke ya Rasulallah, Es-Selamu aleyke ya Habiballah, Es-Selamu aleyke ya Nebiyyallah, Es-Selamu aleyke ya Hayra Halkillah, Es-Selamu aleyke ya Hateme’n-Nebiyyin, Es-Selamu aleyke ya Seyyide’l-Mürselin” şeklinde selam verir ve dua eder.

Bu selamlamadan sonra bir metre kadar sağ tarafa ilerleyip Hz. Ebu Bekir’in başı hizasında durarak: “Es-Selamu aleyke ya Eba Bekri’s-Sıddik, Es-Selamu aleyke ya Halifete Rasulillah, Es-Selamu aleyke ya Sahibe Rasulillah” şeklinde selam verir.

Daha sonra bir metre kadar daha ilerleyip Hz. Ömer’in başı hizasında durur. Ve ona da: “Es-Selamu aleyke ya Ömer, Es-Selamu aleyke ya Emire’l-mü’minin, Es-Selamu aleyke ya Faruk” şeklinde selam verir ve dua eder.

Bu ziyaret çok makbul olup hakkında birçok müjde vardır. Çünkü Efendimiz Aleyhisselam şöyle buyurmaktadır:

“Kim ölümümden sonra kabrimi ziyaret ederse beni hayatımda ziyaret etmiş gibidir.” (Tebareni)

“Kim kabrimi ziyaret ederse şefaatim ona vacip olur” (Beyhaki)

“Bir kimse bana selam verince Allah bana ruhumu iade eder, ben de o kimsenin selamını alır, ona karşılık veririm” (Ahmed)

Allah Teala şöyle buyurmaktadır:

“Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler (siz de) O’na salat edin ve (O’na) teslimiyetle selam verin.” (Ahzab 56)

Hac yolcuları Medine-i Münevvere’de bulundukları müddetçe vakitlerini 1’e 1000 sevabın verildiği Mescidi Nebevi’de ibadet ile geçirir. Efendimizin (s.a.v) “Evim ile minberim arası cennet bahçelerinden bir bahçedir” buyurduğu Ravza-ı Mutahhara’da namaz kılar.  Bir kendilerine, bir de etraflarına bakarak nerede olduklarını ve hangi topraklara bastıklarını idrak etmeye çalışırlar.

 

Makaleyi Paylaş

Turlar

  1. KUDÜS
  2. UMRE

İletişim

  • Adres: Gökalp Mah. 54/7 Sok. No: 5 D-1 Kat-1 / Zeytinburnu - İSTANBUL

  • Ofis Tel: (0212) 635-01-04

  • WhatsApp: 0532 366 33 15

  • Email: info@kilerturizm.com.tr

Sosyal Medya


DIJITAL DOĞRULAMA